Tamboers Excelsior Losser strijden om Nationale Titel.

Zaterdag 21 januari mogen de tamboers van muziekvereniging Excelsior Losser evenals vorig jaar deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap van de overkoepelende muziekbond KNMO. Na een uitstekend resultaat op het concours in Enschede, gaan zij op het NK de strijd aan met acht ander tamboerkorpsen in de hoogste divisie.

Na een lange periode van voorbereiding en een goed verlopen trainingsweekend zijn de heren, welke instructie ontvangen van Norbert Bruins, helemaal gefocust voor het NK wat gehouden wordt in Waalwijk.

De tamboers brengen een tweetal werken ten gehore. Allereerst spelen de tamboers Loch Lomond, een typisch Schots werk met scherpe en doffe klanken. Aansluitend brengen zij Saint Patrick ten gehore. Een muziekstuk wat zich kenmerkt door de verschillende slagwerktechnieken.

De tamboers vertrekken zaterdag om 9:00 uur vanuit Losser naar Waalwijk, waar om 13:30 uur het optreden gepland staat. Bij een eventuele nationale titel worden de tamboers op zondag 22 januari gehuldigd in het muziekgebouw aan de Dr. Frederiksstraat.

This entry was posted in Drumband. Bookmark the permalink.

Comments are closed.