You’ll never walk alone

De muzikanten van Excelsior hebben elkaar al weken niet gezien en samengespeeld. “En dat is een heel raar idee, omdat je hiervoor elkaar elke week zag en sprak”, zegt Reny Even van de Losserse vereniging. Reden voor de concertcommissie van Excelsior het project ‘individueel muziek maken en toch samen concerteren’ op te pakken.

Het initiatief heeft er toe geleid dat de veertig deelnemende muzikanten thuis (een deel van) het nummer You’ll never walk alone hebben ingespeeld. Daarvoor kregen ze allemaal een mp3-tje thuis gestuurd van dirigent Jürgen Wentzel zodat elke muzikant zijn partij thuis kon oefenen. Daarna is het stuk per muzikant ingespeeld en opgenomen met een mobiele telefoon en vervolgens doorgestuurd naar de geluidstechnicus die er een bijzondere muziekclip van heeft gemaakt.

“Op deze manier konden we in deze lastige tijd toch een beetje samen musiceren”, zegt Even. “Bovendien hebben we bewust voor You’ll never walk alone gekozen want dat is toch een beetje het corona-lied geworden. Op deze manier spreken wij ook onze dank uit aan de mensen die dagelijks bezig zijn met het virus te verslaan.”

Arcade

Het initiatief is de muzikanten van de Losserse vereniging zo goed bevallen dat inmiddels een tweede stuk wordt geoefend. Het gaat dan om het songfestivallied Arcade. “Op deze manier kunnen we weliswaar op afstand maar toch met elkaar musiceren. Heel belangrijk voor de vereniging, zeker omdat het best kan dat het nog enige tijd gaat duren voordat we weer met z’n allen kunnen repeteren.”

This entry was posted in Remote Post. Bookmark the permalink.

Comments are closed.