Twee plaatsingen NK voor majorettes!

Beide twirlteams van Muziekvereniging Excelsior Losser hebben zaterdag 23 juni jl. deelgenomen aan de NBTA-wedstrijd in Vroomshoop, waarbij beide teams een plaatsing voor het Nederlands Kampioenschappen Twirl in december hebben binnengesleept. Een topprestatie!

Twirlteam 2 kwam uit in de klasse juvenile beginner. De jonge meiden (6-10 jaar) presenteerden zich aan de jury als masterchef, piloot en tandarts, geheel in het thema van de show ‘beroepen’. Ze behaalden 66,0 punten en mochten de gouden beker én een plaatsing voor het NK mee naar Losser nemen!

Twirlteam 1 kwam uit in de klasse senior beginner. Zij lieten een show zien met het thema ‘nightmare’, waarbij zij zich als zombies lieten zien aan de jury. Team 1 behaalden 68.1 punten en mochten eveneens de gouden beker én een plaatsing voor het NK mee naar huis nemen!

De majorettes hebben nog geen zomervakantie. De komende weken staan nog een aantal activiteiten op de agenda, waaronder het jeugdconcert op 1 juli van 13.00-15.00 uur in ’t Muziekgebouw (gratis toegang), het concert ‘Excelsior in Concert’ met alle geledingen van Excelsior in het Openluchttheater op 7 juli  (kaarten zijn verkrijgbaar via Primera Marcel) en de serenadetour, waarbij een aantal mensen in het zonnetje worden gezet. Na de zomervakantie begint het tweede deel van het wedstrijdseizoen en zullen beide teams zich nogmaals presenteren op een NBTA-wedstrijd en natuurlijk op het NK in december.

Excelsior is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden vanaf 5 jaar. Interesse in de majorettes? Meer informatie op www.excelsior-losser.nl of via majorettes@excelsior-losser.nl.

This entry was posted in Twirl-Groepen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.