Gemeentehuis Losser decor voor try-out concert

De hal van het Losserse gemeentehuis wordt a.s. zondag 8 november weer omgetoverd in een heuse concertzaal, die plaats moet bieden aan een 130 muzikanten. De akoestiek van de hal is zo goed dat het orkest van Excelsior Losser en Crescendo Neede hebben besloten hier neer te strijken voor hun gezamenlijke try-out concert voor de deelname aan de concertconcoursen op 14 en 15 november in het Muziekcentrum Enschede en de Hanze hal in Zutphen op 28 november.

Zo krijgt het Landgoed de Wilmersberg concertconcours toch nog een Lossers tintje.

De Koninklijk onderscheiden Muziekvereniging Crescendo uit Neede olv Hans Schippers opent om klokslag 11.00 uur het concert. Het 60 koppige orkest komt uit in de 1e divisie en neemt deel aan het concertconcours wat Excelsior organiseert in het Muziekcentrum in Enschede op 14 en 15 november a.s. Het brengt de volgende concourswerken: Guggisberg Fantasie van Rob Goorhuis en Between the two rivers van Ph. Spark.

Na een korte pauze zal het orkest van Excelsior dat op 28 november deelneemt aan het concertconcours in Zutphen en overnemen. O.l.v. Onno Jagers brengt het 71 koppige orkest de werken die zij tijden de concertwedstrijden ten gehore gaan brengen: Music for a Solemnity van Jan de Haan en The Legend of Amaterasu van Eric Swiggers. Beide orkesten hebben tevens nog een verrassingsstuk in het programma ingebracht. Het gemeentehuis van Losser is om 10.30 uur geopend, vanaf dat moment staat ook de koffie en thee voor de bezoekers klaar. De toegang is gratis.

This entry was posted in Remote Post. Bookmark the permalink.

Comments are closed.