Jaarvergadering Excelsior omgetoverd tot een feestelijke happening!

Het was zondag weer flink druk op de 110 jaarvergadering van de Losserse muziekvereniging Excelsior. Het bestuur had maar liefst 13 leden uitgenodigd voor een huldiging ivm hun jubileum. 11 jubilarissen waren in de gelegenheid aanwezig te zijn. Aan voorzitter Henri Brookhuis de eer ze te mogen huldigen.

12,5 jaar lid: Anouk Rolink, Romy Bonnes. Zij ontvingen de bronzen Excelsior speld 25 jaar Lid van Excelsior en de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) waren Niek Loskamp, Gerard Horenberg, Aniek Wigger en Karin Kuipers. Zij ontvingen de zilveren KNMO speld met de bijbehorende oorkonde. Voor 40 jaar lid van Excelsior en de KNMO werd gehuldigd Marcel Eulderink. Hij ontving de zilveren speld van Excelsior en vergulde speld van de KNMO met oorkonde

50 jaar lid van de KNMO waren Jeanne Kortman, Bennie Gervink en Gerard Houtman. Zij ontvingen de vergulde speld met 1 zirkonia en de bijbehorende oorkonde. Heel bijzonder was de huldiging van Gerhard Scheffer oudst musicerende lid, hiervoor was de Voorzitter Jack Stolp van de Overijsselse Bond van Muziekvereniging speciaal naar het Muziekgebouw in Losser gekomen. Gerhard ontving, na een prachtig woord, de vergulde bondsspeld met 3 zirkonia’s en de bijbehorende oorkondes. Voor alle jubilarissen was er een geschenk en voor de partner van Gehard Scheffer, Trees Scheffer, waren er bloemen. Bloemen en een attentie was er ook voor Esther Hasselerharm zij nam na 8 jaar afscheid van het bestuur. Mitchell ter Haar had al eerder dit jaar afscheid genomen als bestuurslid. Het bestuur werd aangevuld met twee nieuwe leden, Irma Rolink en Noëlle Damink. De laatste mocht tevens als 18E Maestro van Excelsior, haar foto aan de fotogalerij van de oud-maestro’s toevoegen. De penningmeester verraste de vergadering met een sluitende begroting, dit dankzij de contributieverhogingen en de vele acties. De secretaris had flink tijd nodig om alle successen en activiteiten van het afgelopen jaar te melden. Beiden kregen de handen op elkaar van de vergadering. De kascontrole sprak haar lof uit over de gevoerde boekhouding en de vergadering verleende het bestuur decharge voor het gevoerde beleid. De vrijwilligersgroep, en de woensdagochtendploeg verraste de vergadering door een nieuwe CV Ketel voor het Muziekgebouw aan te bieden, die zij dmv acties bij elkaar hadden gebracht. Zo bleef de jaarvergadering in een feestelijke stemming en dat mag in het 110 jubileumjaar.

 

This entry was posted in Excelsior Algemeen, Vergadering. Bookmark the permalink.

Comments are closed.