Majorettes met drie teams naar nationale titelstrijd!

majorettes-nkDe majorettes hebben zich met maar liefst drie teams geplaatst voor het NK Twirl van de landelijke twirlbond NBTA op zaterdag 10 december a.s. in Almere. Plaatsing voor dit prestigieuze NK vindt plaats op basis van de resultaten die gedurende het jaar worden behaald. Per klasse worden de beste teams uitgenodigd voor deze nationale titelstrijd, mits een bepaalde norm aan punten is behaald. Het is daarom heel bijzonder dat Excelsior met drie teams op het NK is vertegenwoordigd!

Zowel maj. 2 als maj. 1 wisten gedurende het seizoen de NK-norm qua punten al te behalen, wat hen een rechtstreekse ticket voor het NK opleverde. Tot grote verrassing bleek ook maj. 3 een uitnodiging voor het NK te ontvangen. Zij behaalde niet de NK-norm qua punten, maar behoren wel tot de top 5 van hun klasse. De landelijke twirlbond heeft deze groep daarom ook uitgenodigd voor het NK. Tot grote vreugde van de leden en hun instructrices!

 

Maj. 3 bestaat uit 7 enthousiaste meiden en staat onder leiding van instructrices Jorieke en Hanadie. Met hun swingende show ‘High School musical’ zullen zij in Almere een gooi doen naar de titel Nederlands kampioen in de klasse small team dance twirl, preteen beginner.

Maj. 2 is het junior team met 6 leden, allen in de leeftijd van 15-18 jaar. Deze groep staat eveneens onder leiding van instructrices Jorieke en Hanadie. Hun originele show met als thema ‘Crime’ kreeg gedurende het jaar al lovende kritieken van de jury. In de klasse small team dance twirl, junior beginner strijden zij samen met 7 teams om de medailles.

Maj. 1 bestaat uit 7 leden en staat onder leiding van Aniek en Hanadie. De show met als thema ‘Superheroes’ zal vol verve getoond worden, met als doel in de prijzen te vallen op het NK. Deze groep doet mee als small team dance twirl, in de klasse senior beginner.

De majorettes en hun supporters vertrekken op zaterdag 10 december ’s ochtends (heel!) vroeg richting Almere, waar in de loop van de ochtend de verschillende optredens gepland staan. De prijsuitreiking volgt aan het einde van de dag. Er zal geprobeerd iedereen via social media op de hoogte te houden, houd hiervoor de Facebook van de majorettes in de gaten.

De succesvolle majorettes worden op zondag 18 december nog gehuldigd, ongeacht het behaalde resultaat. De receptie hiervoor vindt vanaf 17.00 uur plaats in het Muziekgebouw.

This entry was posted in Twirl-Groepen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.