NK-weekend voor de majorettes

Komend weekend staan er maar liefst twee NK’s op het programma van de majorettes! Twirl team 1 zal zaterdag 16 december afreizen naar Almere om deel te nemen aan het NK Twirl van de NBTA in Almere en tegelijkertijd doet Femke Schlatkamp (twirl team 2) mee als soliste aan het KNMO NK in Waalwijk.

Twirl team 1 bestaat uit 11 enthousiaste meiden en staat onder leiding van instructrices Jorieke en Hanadie. Afgelopen jaar was het eerste jaar in een nieuwe samenstelling én met de nieuwe wedstrijdshow met als thema ‘Nightmare’. In het voorseizoen werden al goede punten gescoord, tijdens de laatste wedstrijd in oktober werd zelfs de felbegeerde 68 punten norm gehaald, waarmee dit team zich rechtstreeks plaatste voor het NK twirl. Een grote verrassing! Team 1 zal op het NK samen met twee andere teams strijden om de titel Nederlands kampioen in de categorie Large team, junior beginner. Zij laten daar hun Nightmare-show aan de jury zien, vol zombies en monsters. Om bang van te worden! Het optreden staat rond 16.00 uur gepland, de prijsuitreiking wordt om 16.30 uur verwacht.

Femke Schlatkamp doet al een aantal jaren solo en zit daarnaast in twirl team 2. Als soliste wordt zij begeleid door Elena Bunskoek, ze heeft een wedstrijdshow met als thema ‘Party’. Tijdens het Overijsels Kampioenschap in oktober wist zij met haar solo een NK-ticket te bemachtigen. In een sterk en groot deelnemersveld zal Femke rond 14.00 uur haar show aan de jury laten zien. Heel spannend!

Een druk programma voor de majorettes komende zaterdag! Er zal geprobeerd iedereen via social media op de hoogte te houden, houd hiervoor de Facebook van de majorettes in de gaten.

This entry was posted in Twirl-Groepen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.