Orkest Koninklijke Luchtmacht komt naar Losser

Een primeur is weggelegd voor Losser; Zaterdagavond 16 juni 2018; 20.00 uur, de eerste uitvoering van de gloednieuwe show: SUMMERTIME door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in het Openlucht theater Brilmansdennen in Losser. Het orkest is hier met haar vocalisten op uitnodiging van de Losserse muziekvereniging Excelsior, in het kader van haar jubileumjaar. Het is de derde keer dat dit succesvolle orkest neerstrijkt in Losser, eerder waren ze hier al met de Queen en ABBA shows.

Onder leiding van chef-dirigent Jasper Staps staat het orkest weer garant voor een avond barstensvol zonnige hits met een swingend zomerprogramma. Zangeres Erica Yong was jarenlang te zien en te horen in vele theatershows in den lande en is nu in Summertime de gastvocaliste.

Van de zwoele Spaanse stranden naar de vrolijke deuntjes van straatmuzikanten uit Oost-Europa en hits van Jennifer Lopez, Snarky Puppy en Aviicci – stilzitten is geen optie! Dompel je onder in het échte zomeravondgevoel met SUMMERTIME.

Het theater is open vanaf 19.30 uur. Kaarten voor slechts €7,50 zijn verkrijgbaar bij Primera Marcel aan de Bernard Leurinkstraat 5 te Losser, via info@excelsior-losser.nl en ’s avonds, indien nog beschikbaar, vanaf 19.00 uur aan de kassa van het theater Brilmansdennen aan de Gilderhauserweg in Losser.

Het orkest Koninklijke Luchtmacht kent een grote bekendheid in de hele regio / Nederland.

Het zou fijn zijn dat u ons als muziekvereniging wilt ondersteunen door dit optreden breed te promoten. Deze activiteit organiseren wij in het kader van 50 jaar twirl, 70 jaar Tamboerkorps en 110 jaar Mv. Excelsior Losser.

Info over het orkest

Hightech

Hoogwaardige ruimtevaartkennis en technologie is de laatste jaren uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht. Dit streven naar hightech zit ook in de haarvaten van het orkest, dat werkt met de modernste apparatuur. Elk orkestlid heeft een eigen state-of-the-art microfoon tot z’n beschikking waardoor het geluid van het orkest als geheel nog beter naar voren komt. Het decor bestaat onder meer uit een drie bij zes meter grote led wall. De muziek kan zo kracht worden bijgezet door geavanceerde lichtshows en beelden van vj’s. Door dit eigentijdse en toegankelijke karakter onderscheidt het orkest zich van andere orkesten binnen Defensie, zoals de kapellen van de landmacht en de marine.

Trompettist Teus Nobel: ‘Het orkest is overdonderend, dat verdient het om door zoveel mogelijk mensen ontdekt te worden.’

Drummer Frans Mineur: ‘Een orkest gespecialiseerd in lichte muziek met een blazerssectie van 41 personen en een ritmesectie van 7. Dat vind je nergens anders ter wereld.’

Een geluid uit duizenden

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht maakt deel uit van de eigentijdse, dynamische luchtmacht-organisatie. De bijna vijftig orkestleden zijn stuk voor stuk vakmusici die behoren tot de top binnen hun discipline. Het orkest als geheel beschikt over een geluid dat uit duizenden te herkennen is. Vocalisten en dj’s

zijn zeer te spreken over de samenwerking met het orkest. Het repertoire en het geluid laten zich het best typeren als symfonische popmuziek met een krachtige groove en een herkenbare beat. Van Uptown Funk van Bruno Mars tot Firework van Katy Perry. En van This Is What It Feels Like van Armin van Buuren tot de muziek van de film Mission Impossible. Ook klassiekers als Brothers In Arms van Dire Straits en de soundtrack van Top Gun komen geregeld voorbij. Het programma van elk concert wordt op maat gemaakt, zoveel mogelijk aansluitend bij het specifieke publiek en de sfeer van de gelegenheid.

Dirigent Jasper Staps: ‘Het orkest is hip, funky, strak, gedurfd en tegelijkertijd benaderbaar. Een unieke combinatie.’

This entry was posted in Aankondigingen, concerten, Excelsior Algemeen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.