Plaatsing NK door majorettes 2!

2013 augustus - alle majorettesDrie teams van de majorettes hebben afgelopen zaterdag 1 oktober meegedaan aan de NBTA wedstrijd in Ijsselmuiden. Het was de eerste wedstrijd na de zomervakantie, waarbij hard was gewerkt aan het verbeteren van de wedstrijdshows.

Majorettes 3 (small team dance twirl, preteen beginner) mocht de spits afbijten voor Excelsior. Zoals altijd brachten zij hun show met thema ‘High school Musical’ vol enthousiasme en overgave. De technische uitvoering kan nog geperfectioneerd worden, maar de jury vond het ook al tijd om naar een hoger niveau te gaan. De eindscore voor deze groep werd 68,3 punten, met een 1e plaats in de klasse. De uitgangswaarde (= score zonder strafpunten) was 70, deze werd nog niet eerder dit seizoen behaald.

Majorettes 2 (small team dance twirl, junior beginner) was daarna aan de beurt. Door plotselinge uitval is er op de dag van de wedstrijd nog keihard getraind om de wedstrijdshow ‘Crime’ met minder personen goed neer te kunnen zetten. En dat lukte zeker! De jury was onder de indruk van de originele show en de goede technische uitvoering. Deze groep behaalde 70,5 punten en een tweede plaats in de klasse. Met deze score heeft majorettes 2 zich tevens geplaatst voor (de voorrondes van) het NK in december. Een topprestatie!

Majorettes 1 (small team dance twirl, senior beginner) mocht als laatste van de Excelsior-dames de vloer op. Zij lieten hun wedstrijdshow met als thema ‘Superheroes’ aan de jury zien. Hier en daar een technische ongelijkheid, maar wel met hoge scores voor de choreografie en presentatie. De groep kreeg 69,4p van de jury en haalde daarmee een 2e plaats in de klasse.

Terug in Losser werden de majorettes opgewacht door bestuurslid Bert Kleinrot, die de dames nog met mooie woorden toesprak. Daarna was het natuurlijk tijd voor patat en een gezellig drankje!

Voor de majorettes staat er nog een laatste wedstrijd van het seizoen 2016 op de planning: zaterdag 29 oktober a.s. zullen alle groepen (maj. 1-2-3-4) meedoen aan de wedstrijd in Hellendoorn.

This entry was posted in Remote Post, Twirl-Groepen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.