Plaatsing NK voor majorettes!

Het wedstrijdseizoen voor de majorettes zit erop, waarbij door twirl team 1 plaatsing voor NK Twirl in december is binnengesleept. Een topprestatie! Zaterdag 14 oktober jl. deden de twee teams van de majorettes mee aan de NBTA wedstrijd in Ede. Beide groepen wisten een beker in hun klasse te behalen, met daarbij prachtige punten.

Twirl team 2 kwam uit in de klasse juvenile beginner en liet een show zien met het thema ‘beroepen’. Deze jonge meiden (5-8 jaar) presenteerden een vrolijke show aan de jury, waarbij een master chef, piloot en tandarts voorbij komen. Dit team behaalde 61,3 punten en mochten de zilveren beker mee naar Losser nemen. Vier andere teams werden daarbij verslagen, heel knap!

Twirl team 1 deed mee als large team, in de klasse junior beginner. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen wist deze groep beslag te leggen op een eerste plaats én plaatsing voor het NK met 68,7 punten. Deze show heeft als thema ‘Nightmare’, waarbij de dames veranderen in echte zombies zowel qua kleding als make-up.

Terug in Losser was het natuurlijk feest bij Excelsior. De succesvolle majorettes werden opgewacht door het orkest en de drumband, die de dames op een serenade trakteerden. Voorzitter Henri Brookhuis sprak namens het bestuur de complimenten uit voor de behaalde resultaten.

De komende weken zal team 1 zich voorbereiden voor het NK in december, waar zij een gooi naar de titel Nederlands Kampioen zullen doen. Team 2 gaat zich de komende weken richten op het Pepernotenconcert (26-11) en het Jeugdkerstconcert (17-12).

This entry was posted in Twirl-Groepen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.