Tamboers Excelsior strijden om nationale titel

Aanstaande zaterdag, 20 januari, zijn de tamboers van de 110 jarige muziekvereniging Excelsior Losser te bewonderen op Nederlands kampioenschap Marching & Music. Na een goed verlopen concours in november wisten de tamboers een uitnodiging te bemachtiging voor dit kampioenschap. De tamboers zijn geen onbekenden op het nationale podium. Ruim twintig jaar weten de tamboers met wisselend succes zich te handhaven op het hoogste niveau van de overkoepelende nationale bond, de KNMO.

De tamboers, welke afgelopen zomer nog deelnamen aan het Wereld Muziek Concours, brengen een tweetal schotse slagwerkstukken ten gehore. Onder leiding van instructeur Norbert Bruins, hebben zij ditmaal de marsen Midlothian en Highland Sound ingestudeerd. Beide werken kennen wisselende tempo -en slagwerktechnieken en worden marcherend uitgevoerd, waarbij de jury niet alleen de muzikale uitvoering beoordeelt, maar ook de marsvaardigheid van het korps.

Het optreden van de tamboers staat gepland om 15:00 in Wijchen. Om 16:00 uur staat de prijsuitreiking gepland en de tamboers worden rond 19:00 weer terug verwacht in het muziekgebouw aan de Dr. Frederiksstraat.

This entry was posted in Drumband. Bookmark the permalink.

Comments are closed.