Tamboers Excelsior strijden op internationaal podium!

Aankomend weekend komen de tamboers van muziekvereniging Excelsior uit op het hoogst haalbare podium, het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. In het Parkstad Limburgstadiom, de thuishaven van voetbalclub Roda JC, worden dit jaar voor de 18e keer deze prestigieuze muziekwedstrijden gehouden.

De tamboers van Excelsior weten voor de zesde keer een uitnodiging te bemachtigen voor deze internationale wedstrijden. De eerste editie voor de tamboers uit Losser gaat terug naar 1997. Deelname aan het WMC is echter geen vanzelfsprekend. Continu presteren op nationaal niveau is een vereiste. Het tamboerkorps draait al geruime tijd mee in de top van Nederland en mocht zelfs een aantal malen Nederlands kampioen worden.

Het deelnemersveld op het WMC is uitgestrekt en divers. Met maar liefst 120 muziekkorpsen uit 16 verschillende landen is de concurrentie groot. De prestaties van het tamboerkorps worden door een internationale jury onder andere beoordeeld op muzikale uitvoering, marsvaardigheid en de algehele presentatie. Het tamboerkorps heeft voor het WMC vier schotse werken ingestudeerd; Midlothion, Mc Finleys Favourite, Loch Lomond en Highland Sound. Allemaal werken, waarin de voor de drumband typerende schotse klank in zal doorklinken.

Niets aan het toeval overgelaten.

De wekelijkse repetitie avond staat al geruime tijd geheel in het teken van voorbereiden op het WMC. En ook hebben de tamboers diverse malen gebruik mogen maken van de accommodatie van voetbalclub KVV Losser om het af te leggen marsconcours zo gelijk mogelijk te oefenen. Voor de tamboers is komend weekend extra bijzonder. Instructeur Norbert Bruins en zijn mannen zullen dit weekend voor het eerst gebruik mogen maken van het nieuwe slagwerkinstrumentarium welke in het voorjaar werd aangeschaft. Een lang gekoesterde wens van de drumband gaat hiermee in vervulling. Ook voor de jeugd is er plek binnen Excelsior. De 13-jarige Wouter Knol en 14-jarige Thom Olde Heuvel zullen voor het eerst deelnemen aan de wedstrijden met het tamboerkorps.

Het optreden van de tamboers staat zaterdag 29 juli om 13:43 gepland en zal in totaal 12 minuten duren. De tamboers en vele supporters vertrekken ’s ochtends om 7:30 uur vanuit Losser naar Kerkrade. De prijsuitreiking is rond de klok van 17:00 uur. Voor de thuisblijvers bestaat de mogelijkheid om de prestaties van de mannen te volgen via www.WMC.nl/live

This entry was posted in Drumband. Bookmark the permalink.

Comments are closed.