Twee keer plaatsing NK voor majorettes!

maj-1Het wedstrijdseizoen voor de majorettes zit erop, waarbij door twee groepen (maj. 1 en 2) een plaatsing voor NK Twirl in december is binnengesleept. Een topprestatie! Zaterdag 29 oktober jl. deden alle vier groepen van de majorettes mee aan de NBTA wedstrijd in Hellendoorn, de laatste van het seizoen. Alle groepen wisten een eerste plaats in hun klasse te behalen, met daarbij prachtige punten.

Majorettes 4 werd eerste in hun klasse met 64,1p. Deze groep liet een swingende Smurfen-show aan de jury zien. Het resultaat was maar liefst 5 punten meer dan de vorige wedstrijd waar de groep aan meedeed. De jury prees het enthousiasme van deze jonge groep en gaf hoge punten voor de choreografie.

Majorettes 3 kwam uit als small team dance preteen beginner. Zij behaalde 66,6p met hun show op muziek van High School Musical. Met name de inhoud van dans en twirl werd door de jury met hoge punten beoordeeld.

Majorettes 2, onze junioren, deed mee in de klasse small team dance twirl. Zij behaalde 66,4p en liet daarmee alle concurrentie in de klasse achter zich. Eerder deze maand had deze groep zich met 70,5p al geplaatst voor het NK twirl in december. De show met als thema ‘Crime’ krijgt telkens hoge waardering op originaliteit en goede technische uitvoering.

Majorettes 1 kwam uit als small team dance twirl, senior beginner. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen wist deze groep beslag te leggen op een eerste plaats én plaatsing voor het NK met 70,9p. De jury was onder de indruk van de choreografie, waarbij het thema ‘Superheroes’ goed tot zijn recht komt.

Terug in Losser was het feest bij Excelsior. De succesvolle majorettes werden opgewacht door het orkest en de drumband, die de dames op een serenade trakteerden. Vicevoorzitter Bert Klein Rot sprak namens het bestuur de complimenten uit voor de behaalde resultaten.

Majorettes 1 en 2 zullen zich de komende weken richten op de voorbereiding voor het NK in december, waar zij beide een gooi naar de titel Nederlands Kampioen zullen doen.

 

This entry was posted in Majorettes. Bookmark the permalink.

Comments are closed.