De twirlers van Excelsior bestaat uit een large team dance twirl uitkomend in de beginner en een solistenteam uitkomende in verschillende klasses en onderdelen. Het team dance twirl staat onder leiding van Marlous Jissink en Jessica Bagchus.

De solistenonderdelen worden getraind door Romy Bonnes, Anouk Greveling, Danielle Heidkamp, Marlous Jissink en Jessica Bagchus.

Het large team  traint op maandagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in het Muziekgebouw.

De solisten trainen maandagavond tussen 17.30 uur en 20.00 uur en op vrijdag tussen 16.00 uur en 20.00 uur in het Muziekgebouw.

Historie

De majorettes van Excelsior bestaan sinds 1968, deze afdeling bestaat dus al ruim 50 jaar binnen Excelsior. Tegenwoordig is majorette echter meer dan het lopen op straat en het gooien met een stokje (baton); we noemen het nu ook twirlen. Twirlen is een sport waarbij bewegingen worden gemaakt met een baton. De bewegingen zijn meestal dans en gymnastische bewegingen op allerlei verschillende soorten muziek. Eigenlijk kan twirlen het beste omschreven worden als een combinatie van turnen, ballet en ritmische gymnastiek, maar dan in combinatie met de baton.

Binnen Excelsior richten wij ons op het aanleren van batontechnieken, danstechnieken en de combinatie hiervan. Deze aangeleerde technieken worden vervolgens in een routine (show) verwerkt, waarmee deelgenomen wordt aan diverse wedstrijden per jaar. Twirler zijn houdt dus meer in dan alleen marcheren op straat. Vooral de combinatie van een aantal elementen maakt het afwisselend en leuk om te doen!

Wil je zelf twirler worden of wil je meer informatie over het team? Neem dan contact op de instructrices via majorettes@excelsior-losser.nl.

Voor meer informatie kan ook gekeken worden op onze Facebookpagina.