Overlijden Henri Brookhuis

Onwerkelijk en niet te bevatten.
Geschokt en erg verdrietig zijn wij door het plotselinge overlijden van onze voorzitter en erelid Henri Brookhuis.

Sinds 1 september 1988 is Henri lid van onze muziekvereniging. In het jaar 1998 is Henri toegetreden tot het bestuur. Vijf jaar later nam Henri afscheid van het bestuur in verband met de organisatie van de LAGA in Losser/Gronau. Wel bleef hij gedurende deze periode zijn rol als pr-adviseur van onze muziekvereniging vervullen. In het jaar 2006 is Henri wederom toegetreden tot het bestuur en sinds het jaar 2009 in de rol als voorzitter. Mede onder zijn leiding is onze muziekvereniging uitgegroeid tot een grote en zeer actieve muziekvereniging in Losser en omstreken.

Muziek voor jong en oud en voor iedereen toegankelijk. Henri vond het belangrijk dat muziek maken voor iedereen een hobby kan zijn.

Henri heeft aan de wieg gestaan van de organisatie van het jaarlijkse concertconcours in het Muziekcentrum te Enschede. Het EK Blaaskapellen is door Henri in het jaar 2008 naar Losser gehaald. Dit gold in het jaar 2010 voor het Nederlands Kampioenschap voor show, mars en percussie. Het internationale netwerk van onze vereniging is door Henri opgezet, waaruit hele nauwe banden met Musikverein Sankt Mang uit Kempten zijn ontstaan.

Henri heeft namens onze muziekvereniging tal van activiteiten georganiseerd voor de Losserse samenleving, waarbij ook veel andere verenigingen door Henri werden betrokken. Zijn creativiteit leidde tot unieke en verrassende concerten en optredens. Henri was een netwerker en verbinder, maar bovenal een man die hield van gezelligheid. Niemand deed tevergeefs een beroep op hem.

Voor al zijn verdiensten is Henri in maart 2023 benoemd tot erelid van onze vereniging.

Een bevlogen, muzikale, energieke en creatieve man. Onze ideeënmachine. Henri, we gaan je missen. Onze gedachten en medeleven zijn bij zijn echtgenote, kinderen en kleinkind.

Vrijwilligers, (ere)leden, bestuur, beschermheer en muzikaal leiders van Muziekvereniging Excelsior Losser